Friday, 21 June 2019

Snart besöker vi Sverige!

Det var ett tag sedan sist jag skrev här och det har inte varit av någon speciell anledning mer än att livet händer. Vi fick bland annat finbesök av min vän och kollega Emilie med sambo här på andra sidan jorden vilket fick mig att sakna många fler nära och kära där hemma i Sverige. Jag trivs fortfarande i Australien och hoppas på att allt ska gå vägen med mitt visum. Däremot ska Sam och jag packa väskan snart och hälsa på alla i Sverige – Sam gör till och med en avstickare till Berlin för att träffa sin kusin. Det ska bli så roligt att få se alla! Ja, nästan alla. Min yngsta syster, Kathleen, kommer befinna sig i Kina under just denna period med sin mamma (usel planering, dock inte från min sida) så det skavar i hjärtat att jag missar henne. Däremot kommer jag på en kort visit till Stockholm i september igen då jag ska ha konferens med jobbet. Jag hoppas på att hitta en lucka och kunna träffa henne då.

Det är, om detta inte var tydligt, endast en vecka kvar innan planet går mot Sverige och vi har en hel del saker som vi vill göra innan dess så som packa, städa och köpa på oss lite saker att ta med. Vi ska också hinna träffa några från Sams familj innan vi drar mot Europa. Jag kommer arbeta en av de tre veckorna som jag befinner mig i Sverige denna gång vilket känns roligt då jag inte sett mina kollegor på väldigt länge.

För övrigt är det vinter här, och med vinter menar jag ungefär mellan 7-17 grader men även om detta låter hyfsat okej för en svensk så måste jag ha på mig vinterjacka. Det är kyliga vindar och riktigt ruggigt när solen inte gassar på. Hemma i Sverige firas det midsommarafton idag men eftersom Sam är på skolan hela dagen så blir det inte mycket firande för min del. Jag försöker skriva och läsa istället, vilket passar mig perfekt.

Det där med vänner kanske jag ska peta på. Just nu skulle jag inte säga att jag någon vän direkt här i Australien. Jag har vänner via Sam som jag träffar med honom ibland men jag har inte skaffat mig några egna vänner här. Dels har jag inte bråttom att hitta nya vänner, dels blir det lite svårare när jag arbetar hemifrån och dels funderar vi på att omlokalisera oss så då vore det också tråkigt att hitta vänner här som jag ändå snart ska flytta ifrån. Med omlokalisera menar jag att vi ska titta på boende som kanske ligger 1-2 timmar ifrån Melbourne. Time will tell. 

Det var allt jag hade på huvudet denna gång. Trevlig midsommar!
No comments:

Post a Comment