Saturday 28 September 2019

Vi har blivit Plant-föräldrar!


Det är vår här i Melbourne. Det känns lite konstigt att se butiker ta fram juldekorationer och plantor samtidigt men jag börjar vänja mig. Som svensk blir det lite motsägelsefullt kan jag tycka. Jul innebär ju kyla och snö vanligtvis ... medan frö och plantor symbolicerar sommarens ankomst – och då är ju vanligtvis midsommarplaner man har i kalendern, inte julplaner. 

Hursomhelst ... I onsdags köpte jag och Sam plantor som vi planterade i krukor vi hade hemma. Vi har länge pratat om att ha en egen trädgård och plantera våra egna grönsaker och kryddor, tills dess så går det ju faktiskt bra med krukväxter. Just nu, från en av matvarubutikerna här, Woolworths, får man fröplantor (seedlings) gratis när man handlar så vi passade på att plantera dem också. På balkongen har vi nu basilika, dill, spenat, tomat, lavender, jordgubbar, lilja och äggplantor. Nu ska vi bara försöka hålla dessa vid liv ... hehe ... 

Några av växterna kanske ser lite ledsna ut men vi hoppas att de blommar upp när solen dyker upp igen. Det är speciellt våra äggplantor som behöver en pick-me-up. 

#happythoughts



1 comment: