Monday, 30 January 2017

5 tips – Bli mer Gilmore!Många av oss får inte nog av Gilmore Girls eller av de två huvudkaraktärerna Lorelai och Rory. Deras relation är fantastisk och många önskar nog att de hade samma mor- och dotterband. De är ofta mer som 'bästa vänner' än 'mamma och dotter' men när det behövs/gäller blir dessa roller tydliga.

Det finns mycket att säga om denna fantastiska tv-serier och jag tror att de allra flesta skulle må mycket bättre av att tillföra lite mer Gilmore i deras liv. Här nedanför kan du ta del av några tips som hjälper dig med detta!

❥ Dricka kaffe! 
I varje avsnitt av Gilmore Girls dricker tjejerna kaffe. Under hela seriens gång skojas det en hel del om hur mycket kaffe som Lorelai inhalerar – okej hon dricker det men hon skulle lika gärna kunna andas in det. Så om du inte gillar kaffe än är detta ett ypperligt tillfälle att börja!

❥ Prata mycket och fort 
Nästan alla pratar väldigt fort i den här tv-serien, inte bara tjejerna Gilmore. På det här sättet får du en hel del sagt under en väldigt kort tid. Det kan däremot leda till att du säger en del saker som du kanske önskat att du inte hade sagt och när du träffar nya människor kan de få en mindre whiplash skada – oftast vänjer sig de flesta snabbt.

❥ Se på mängder av serier samt filmer och läs böcker! 
Filmer och tv-serier är något som både Lorelai och Rory gärna tittar på när de är tillsammans. De snor även en hel del citat från dessa underhållningar och använder dessa när de kommunicerar med varandra (eller med främlingar). Rory är en bokmal och har alltid en bok med sig så läs gärna böcker!

❥ Umgås med unika och starka kvinnor 
Tjejerna har härliga människor omkring sig (inte bara kvinnor, män också) som förgyller, inspirerar och stärker deras vardag. Exempel på dessa är Paris som är extremt driven och irriterande ärlig, vi har Sookie som är bubblig och enormt entusiastisk och sedan får vi inte glömma Lane som är musiktokig och en fantastisk vän.

❥ Gotta dig! 
Både Lorelai och Rory älskar sötsaker och skräpmat. De äter detta ganska ofta och tränar sällan. Detta är inte den bästa dieten eller livsstilen men what to do? I girl got to eat!

BONUSTIPS

❥ Flytta till en mindre stad 
Lorelai och Rory bor i en liten stad som heter Stars Hollow där alla känner till alla. Rykten och nyheter sprids snabbt. En liten stad kan ge dig en perfekt myskänsla men samtidigt vara något irriterande emellanåt! Hehe 😂

❥ Bli kär, ofta 
Det är mycket kärlek i den här serien! Älska, dejta, bli kär, gift dig och så vidare. Njut av livet men såra ingen annan medvetet och gör det rätta trots att det är svårt.

❥ Fun fact 
1). Tv-serien refererar på ett eller annat sätt till 339 böcker under sina 7 säsonger.
2). Alexis Bledel som spelar Rory hatar kaffe och fyllde sina koppar med cola under inspelningarna. 
3). Det skiljer sig endast 5-6 år mellan Lauren Graham (som spelar Rorys mamma, Lorelai) och Keiko Ageno (som spelar Rorys bästa vän Lane Kim).

KÄLLOR: BILD och FUN FACT och DE 339 BÖCKERNA

No comments:

Post a Comment