Monday 23 January 2017

5 tips – Förbättra din hälsa genast!


Många av oss känner oss extra trötta, blir lätt sjuka och/eller känner sig allmänt nere då och då. Detta kan bero på att vi helt enkelt inte tar hand om oss själva, vår kropp kanske inte får vad den behöver. Med det sagt så vill jag poängtera att det alltid är viktigt att gå till sin husläkare för att se så att det inte är något allvarligt.

Jag har samlat några tips som direkt kan förbättra din hälsa om du börjar med det genast. För visst vill vi må bättre, vara frisk så länge vi kan och vara pigga längre? Då kör vi:

❥ Minska socker och ät bättre
Om du är en person med ett enormt sötsug och dagligen äter socker då måste du lyssna nu! Om du fortsätter att stoppa i dig socker i enorma mängder kommer du att öka risken för hjärtsjukdomar, öka risken för cancer och du riskerar att åldra din hy i förtid. Om du minskar på sockret blir du både gladare och du minskar bland annat ditt blodtryck. Det finns många fördelar med att minska på ditt sockerintag och att börja äta bättre. Byt ut sockret mot frukt, grönsaker och nötter. (Läs mer längre ner där jag tipsar om Food Pharmacy).

❥ Rör på dig! 
Det är ingen hemlighet att vår kropp mår bättre när den får röra på sig. Genom att träna/röra på dig boostar du dina endorfiner som lättar på stressen, spänningarna i kroppen och eventuell irritation som du bär på. Dessutom stärker du kroppen fysiskt genom att röra på dig och din hjärna kommer att tacka dig, många kreativa människor tränar för att vara just mer kreativa. Det räcker med att du går ut på en promenad, kör ett lättare joggingpass eller liknande. Det viktigaste är ATT du rör dig. Här kan jag rekommendera boken "Hjärnstark" för dig som gillar läsa och vill veta mer vilka goda effekter motion har på din hjärna.

❥ Sov ordentligt 
Om du inte sover ordentligt så kan det orsaka stress för din kropp. Detta är för att kroppen inte har fått en chans att återhämta sig ordentligt. En del forskning säger också att en god sömn kan hjälpa dig mot exempelvis fetma och diabetes. För lite sömn kan också vara dåligt mot din hud och bland annat ge dig mörka ringar under ögonen och orsaka irritation. Make sure to get your beauty sleep!

❥  Ut i naturen, njut av solen
Om det är en solig dag rekommenderar jag att du tar dig ut och får en dos D-vitamin. Med frisk luft och en värmande sol blir du både gladare och detta hjälper dig också att rensa hjärnan en smula.

❥ Vatten!!!
De allra flesta dricker på tok för lite vatten. Ingenting är väl bra att överkonsumera men jag vågar tro att nästan 90% av oss kan dricka betydligt mer vatten. Detta är exempelvis bra för huden, matsmältningen och minskar risken för huvudvärk. Släng i lite färsk citron i ditt vatten för njurarnas skull! Kanske även lite ingefära?

Bonustips

❥ Spriulinashot + andra vitaminkickar
Goda bakterier för din tarmflora, ett måste om du vill må som allra bäst. Det är riktigt viktigt att din kropp får de vitaminer och goda bakterier som den behöver så börja dricka vitaminshotar eller hälsosamma smoothies! Jag rekommenderar varmt att läsa mer på FOOD PHARMACY där de tipsar om enkla recept och mycket mer.

❥ Andningsövningar
Jag har sagt det förut och jag vågar säga det igen. LÄR DIG ATT ANDAS ORDENTLIGT. Många av oss andas endast från bröstkorgen och inte från magen. Detta gör att andningen blir mer ansträngd och stressad. Vi vill andas som naturen och djuren, långa djupa andetag. Testa!


No comments:

Post a Comment