Monday 16 January 2017

5 tips – Så orkar du till fredag!


Måndagar kan vara en riktig bitch, för att säga det milt. Hur ska man klara sig till fredagen? Många gånger känns det som att man nätt och jämnt är levande när fredagen kommer, med gråten i ögonen så tänker man "yes, i did it again" ... haha! Okej, detta låter lite dramatiskt men ni förstår vad jag menar. Så här är några tips som gör dagarna innan helgen något lättare:

❥ Se till att ha något att se fram emot på måndagkväll
Kanske ett träningspass? Kanske tv-seriekväll med vänner? Kanske gå på bio? Kanske fika med en vän? Ja, ni förstår grejen. Om du har något att se fram emot känns måndagen mindre jobbig, du får ju "en belöning" på kvällen.

❥ Läs citat eller bloggar som peppar
Det hjälper! Tänk nu ... Vad brukar få dig att vilja göra storslagna planer och ändra ditt liv till det bättre? För mig kan det bland annat vara andra inspirerande personer som jag följer på Instagram.

❥ Gör något kul mitt i veckan
Lura huvudet att du förlänger helgen genom att boka in något roligt mitt i veckan. Ungefär samma du gör med måndagen (i första punkten). Varför inte gå ut och käka med en vän en onsdag eller torsdag? Att klämma in allt roligt man vill göra till lördag och söndag gör att helgerna oftast känns alldeles för korta. Tiden går ju fort när man har roligt, var det inte så?

❥ Ta en dag i taget
Försök inte ta in alla veckans arbetsdagar redan på måndagen. Ta en dag i taget, en backe åt gången. Allt handlar om inställning.

❥ Titta på gulliga klipp på Youtube
Det finns ett skäl till att så många tittar på gulliga och/eller roliga klipp på Youtube ... it makes us happy! Så fort du känner dig lite depp/nere, gå in på Youtube och hitta ett härligt klipp. Du lär direkt bli på bättre humör.

Bonustips

❥ Ät frukost
Det är viktigt att börja dagen/veckan bra. Ge din kropp energi och vitaminer! Vissa dagar kan du även unna dig en köpe-frukost/ute-frukost. Går du förbi något trevligt ställe på väg till jobbet passa då på att köpa med dig en god frukost – lyx! Om du har möjlighet kanske du borde ha en frukostdejt med en vän innan jobbet. Också en trevlig start på dagen!

❥ Shoppa
Utan att överdriva men NÅGON gång är det helt okej att unna sig något fint. Så om du inte redan har tokshoppat så att plåboken gråter, köp dig något fint.

❥ Le och ge någon en komplimang
Att göra andra glada smittar oftast av sig på en själv. Försök att vara positiv! Om det blir lite jobbigt under veckan, ta några djupa andetag och skaka av dig det negativa. Säg något snällt till någon annan och/eller le åt en främling.

❥ Var snäll mot dig själv
Även om det låter fjantigt, ge dig själv fina komplimanger och en klapp på axeln. Om du gör ditt bästa så är det gott nog. Om du är öppen för att möta andra och dig själv blir det hela mycket bättre.

No comments:

Post a Comment